SIN SAVAGE – LOST IN THE DARK (EP)

 

“ Nightmare BE vervelt gewoon tot Sin Savage… “

Voor het jaar afsluit krijgen we de nog de late EP ‘Lost in the Dark’ van Sin Savage op ons bureel. Deze hardrock/metalband uit Lier, opgericht in 2011, begon aan zijn muzikale reis als Nightmare BE. Kristof Michiels, Zan Geeraerts (10Rogue) en Jasper Vanderheyden hadden al veel ervaring opgedaan in een aantal eerdere projecten, waaruit Nightmare BE ontstond. Drummer Vassili Golfidis voegde zich in 2013 bij de band. Na verschillende optredens door de jaren heen groeiden er plannen voor een debuut studio album. In 2015 brachten ze ‘Dirt’ uit met elf zelfgeschreven nummers. Het album werd gemixt en gemasterd in de legendarische Sierra Studio in Athene o.l.v. de ervaren producer Akis Golfidis.

In 2018 nam Kristof Michiels afscheid van de band en verving bassist Andreas Timmerman hem. De band nam een nieuwe start en ging terug de studio in. Er werden vier nieuwe, hardere en sterkere nummers gekozen en de EP werd uitgebracht als ‘Lost in the Dark’. Bij een nieuwe start behoorde ook een nieuw naam. Zan Geeraerts (zang, gitaar), Vassili Golfidis (drums), Andreas Timmerman (bas) en Jasper Vanderheyden (gitaar) vervolgden hun reis onder de naam SIN SAVAGE.

De EP telt naast de aanstekelige opener en titelsong nog drie songs, die ook voldoen aan de door hen vooropgestelde criteria van “harder, rauwer en sterker”. Ook het meer melodieuse “Hot On Your Heels”, het instrumentale “Down to the Ground” en het wat rustigere “Through the Gates” zullen bij de liefhebbers van stevige heavy metal songs inslaan als een gerichte raketten. 

“ Op zoek naar uitstekende heavy metal van eigen bodem? Kies: SIN SAVAGE!... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01. Lost in the Dark - 02. Hot On Your Heels - 03. Down to the Ground - 04. Through the Gates / Words/music © 2019 by: Sin Savage

Album line-up:
Zan Geeraerts: zang, gitaar / Jasper Vanderheyden: gitaar / Vassili Golfidis: drums / Andreas Timmerman: bas

Discography Sin Savage:
Lost in the Dark (EP,4#) [2019] | Dirt, by Nightmare [2015] |  

Artiest info
Website  
 

video